Assalamualaikum dan Selamat sehjahtera,

Pertama sekali, terima kasih kerana sudi melayari blog saya. Diharap anda enjoy dengan post yang saya pamerkan pada blog ini. Sekiranya ada komen / pandangan yang diberikan, sila-silalah catat komen anda yer.

Errmmm..nak cakap pe lagi yer…huhu…itu jela….selamat melayari blog…terima kasih sekali lagi…peace..Wassalam…

Mohd Hardani @ Teruna Banjar (^_^)


Jumaat, 21 September 2012

Kajian Saintifik Solat Di Awal Waktu
Setiap PERALIHAN waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan TENAGA alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan WARNA alam.

SUBUH


Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna BIRU MUDA yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi SISTEM metabolisma tubuh.

Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan PENAWAR/REZEKI dan komunikasi.

Mereka yang kerap TERTINGGAL waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.

Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) – dalam erti kata lain jaga daripada tidur.

Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu.

Bermulanya saja azan Subuh , tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.


ZOHORWarna alam seterusnya berubah ke warna HIJAU (isyraq & dhuha) dan kemudian warna KUNING menandakan masuknya waktu Zohor.

Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi PERUT dan HATI yang berkaitan dengan sistem pengHADAMAN.

Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan KECERIAAN. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau TERLEWAT Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.. Orang yang tengah sakit perut ceria tak ?


ASAR


Kemudian warna alam akan berubah kepada warna OREN, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem REPRODUKTIF.

Rahsia warna oren ialah KREATIVITI. Orang yang KERAP tertinggal Asar akan HILANG daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ini jasad dan roh seseorang ini TERPISAH.

Dan jangan lupa, tenaga pada waktu ASAR ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.


MAGHRIB


Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna MERAH dan di waktu ini kita kerap diNASIHATkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah.

Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi JIN dan IBLIS (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam.

Mereka yang sedang dalam PERJALANAN juga seelok-eloknya BERHENTI dahulu pada waktu ini kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh meNGELIRUkan mata kita.

Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi OTOT, SARAF dan TULANG.


ISYAKApabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna INDIGO dan seterusnya memasuki fasa KEGELAPAN.

Waktu Isyak ini menyimpan rahsia KETENTERAMAN dan KEDAMAIAN di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak.

Mereka yang kerap KETINGGALAN Isyaknya akan selalu berada dalam KEGELISAHAN. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam.

Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam keREHATAN.

Selepas TENGAH malam, alam mula bersinar kembali dengan warna PUTIH ( ), MERAH JAMBU dan seterusnya UNGU di mana ianya bersamaan dengan frekuensi KELENJAR pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus.

Tubuh sepatutnya BANGKIT kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.

Demikianlah secra ringkasnya hubungan waktu-waktu solat dengan perubahan warna alam.

Sungguh besar rahsia solat itu sendiri, walau kelihatan ringkas namun yg tersirat amat hebat & mengkagumkan.

Allaahuakbar! Bersyukurlah atas segala nikmat & anugerah-Nya buat kita hamba yg lemah & dhaif.

Bersegeralah dalam bersolat, banyak hikmah & berkat dr ibadah solat yg diwajibkan.

Wallaahua’lam. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Harap anda semua memberi komen atau kritikan yang membina dan penuh berhemahserta tidak menyentuh / menyinggung perasaan / peribadi seseorang.

Terima kasih.